$

Thursday, 30 July 2009

:)

tajuknye gitu sbb ikut petua kak tijah. dia kata kalau tak reti nak letak tajuk apa bubuh je icon org senyum tu.

selalu pagi-pagi nak pegi keje turun dari train tu semua org laju-laju berebut turun dan menuju ke escalator. sambil escalator tu naik sambil semua org melangkah lagi naik supaya lebih cepat kan. paham tak?

pagi tadik mcm kelakar je. sbb ade amoi 2 org depan mk ni mcm blocking tak kasik mk diri dekat-dekat dgn pintu keluar. so takpe lah..mk diri belakang dia. train benti, pintu terbukak, amoi-amoi berlari-lari anak keluar train sambil menuju ke escalator. derang terus langkah naik escalator..sepatutnye derang makin ke atas lah kan.

tapi mk tgk semakin derang melangkah semakin ke bawah. eheheh.. rupanya escalator tu dah ditukar. selalunye sebelah kiri untuk naik, sebelah kanan untuk turun.

tapi hari ni terbalik - vice versa kata omputesnya. kiri turun, kanan naik. amoi-amoi tu tersilap naik la kiranya. muekekekeke... mk dgn bangganya naik yg sebelah kanan tu sambil melangkah pastu senyum2 tgk derang menjerit mcm panik sebab salah naik tangga.

cuba bayangkan ko naik tangga tapi tangga tu turun..mcm treadmill lah.

tulah..eksen lagi.. len kali hormat org tua-tua ok... opss org tua tu semestinye bukan mk lah..ade makcik yg diri sebelah mk tadi dok gelakkan amoi 2 org tu sambil berkata "haa..tu lah..nak cepat sgt"

p/s - esok mk cuti nak uruskan skolah baru budak-budak. isnin pun cuti. have a good weekend puan-puan!!

10 comments:

myselfndots said...

kalau aku gelakkan ajer kuat2... LOL~

dah lama tak naik train ke opiz.. so aku boleh imagine betapa semua org mcm nak 'terbang' sampai ajer...

eyda said...

bestnye cuti...rase cam nak cuti jugak tapi sayang nak pakai leave tu...nak MC lah..hehe

darling8tabby said...

wakakak..fadam muker dia..heheh

Mak Ton said...

muekekekekek....
pandan muka cha ya nun alif tuh...
gelakkan kekuat je tan..

Tijah said...

hahah. padan muko buek jahat kek anak ketuo kampong kan?

buah~batobato said...

ngumpat adalah tiada kena mengesalam tuan tanah, nak tnya pasal "alat bantuan kecemasan". sila rujuk : ladymistz

ada jual eh? emails saya pasal ni boleh aspalela810@yahoo.com

MK said...

long - aku nak gelak tapi takde kwn..kalu ade kwn masa tu mmg aku gelak dah kot

eyda - untuk anak2 tak bleh sayang cuti kan... priority gitu

kak pinas - hiks. noty u ni tau.. eh..tetiba

MK said...

makton - aku beriman masa tu..so aku senyum2 kambing bek bek je

kak jah - sey anak tok siak la kak.. bukan ketuo kampung..

buah~batobato - mk takde jual 'alat bantuan kecemasan' tu la dek non. siloa rujuk kat pharmacy ade kot

emma said...

tetiba aku gelak sorang2 kat opis nih!!! benci ko!! aku siap bygkan derang lari2 anak nak naik escalator tp makin kebawah!! hahahahahaha!!!!! bonyott la

MK said...

emmot - kalu ko ade..mesti aku dah kata "tak baik tapi kelakar kan emmot!"