$

Monday, 20 July 2009

kakcik lily nikah (day 1)

salam puan-puan,
.
mk sangat penat, segala sendi dan urat sakit-sakit dan lenguh. tapi berbaloi sebab we had a great kenduri. mk sampai pagi jumaat 17/7/09 hari kakcik nikah tu tau. sangat la menggelupur untuk balik lebih awal sadly i can't sebab my colleague nak kawin so takde orang backup my department so i had to stay. huk huk
.
sampai kat kampung dalam pukul 9.00am pagi jumaat. mk balik ngan budak2 je, pakmir ade meeting dia takleh escape. sampai je kat rumah, turun dari kereta je terus mk nyanyi 'selamat pengantin baru semoga kekal abadi, bahgia ke anak cucu...bla..bla.." gumbira lah dah sampai akhirnye!!
.
kita tgk gambar yg super banyak lah ye, sesambil tu mk define the pic one by one. hiks. mk upload day by day punya gambar ok
.
orait..ini yelah gambar-gambar pada 17/7/09

pelamin - cantik kan..kalu pasang lampu tepi2 tu lagi cantik tapi ni siang-siang maleh lak mk pasang
ni ha pengantin nye. sampai ke bilik air pun ade org datang nak jumpa..hehe

ni adik pengantin yg sexcited membuktikan dia buat bunga telur

bersanding dengan bam-bam

kakcik yg dah siap makeup, lepas mk snapped gambar ni terasa sgt kopam lalu terus mandi dan bersiap tunggu pengantin laki dtg...wuu wuuu kopamnye...
pling!!! dah siap mandi..tidak kopam lagi. ye..mk pakai baju lama saje sebab mula2 ingat nak duk kat dapur je masa majlis nikah tu. skali kena naik pulak utk jadik unofficial photographer
kak ngah & pengantin - baju-baju kami semua kakngah yg jahit jgn tak tau ye. iye..termasuklah baju nikah pengantin ni..sangat cantik mengerlip-ngerlip!!

tak melepaskan peluang ambik gambar dgn sepupu kami iye itu siti nurhaliza..oppsss bukan la.. kaklong anor - cantikkan dia. petua utk kelihatan lebih kurang sama cantik dgn kaklong anor - jgn duduk sebelah dia ketika ambik gambar..haha!

yours truly dgn pengantin.

baju ini sgt cantik siap dgn cekak-cekak di lengannya. kalau memakai baju ini mmg kelihatan seperti pengantin (ni dah tak reti nak tulis apa ni)

bersama ibu tercinta

sebelum pengantin bersanding kami dah rasmikan dulu..yeay!!! mk happy kakcik kawin sbb i can be myself!! tak payah control2 takleh nak over acting sebab it ain't my wedding..haha.. kakcik yg tak buleh ketawa mcm pontianak sbb nanti auntie-auntie marah..heheheheh... kakcik gelak tak bukak mulut 'hu hu hu' gitu

sepupuku artis (dia bukan artis da...mk saje je nyakat dia) bersama hubby tercinta yg penat sapai tak larat nak bukak mata dah ni. tapi happy melayan bininye ambik gambar. such a sweet couple...

kakcik berdebar menunggu kedatangan bakal suami tercinta. kakcik pakai tudung ariani mahal babe!!! adeh la..nasib baik nak pakai masa kawin..kalu beli sesaja adehhhh mahal lah!!

nih kakcik punye bridemaids and baby sisternye...*wink*

oh oh!! pengantin laki dah sampai..kakcik kena duk luar sambil control2 ayu... dup dap dup dap...

aku nikah dan aku kahwinkan akan dikau dengan anak perempuanku bla..bla.. pengantin laki ni sebelum nikah kan..muka tense giler..hehe after dah selesai nikah baru la senyum2 simpul. lega agaknya kan.. TAHNIAH kakcik - telah menjadik isteri orang.

aha!! ini buktinya bahawa bukan mk saja yang over ye..seluruh adik beradik juer over. itu yelah kakngah & abg poie

mk with cousins yg giler-giler. tati (middle) tak dapat hadir pada hari besar kakcik esoknye sbb dia ade kenduri kat perak sebelah husband dia... so dia dtg buat kecoh masa hari jumaat ni lah.. rugi woooo kau takde hari sabtu..kami joget lambak...

ayah yg gembira - berjaya menyelesaikan tugasnye untuk menikahkan semua anak perempuan dia. Alhamdulillah...saaaayaaang ayah!!
ni saje je mk nyakat kakcik..dia tense masa ni..heheh terpaksa melayan ke-over-an adik bongsu dia lagi. yelah..di kira kali terakhir la kan cik kena layan adik manja ko ni..sebelum ko jadik bini orang...

selamat hari raya bang... eh silap.. yahuuuu dah kawin..eh silap lagi alhamdulillah.
dah halal untuk dipeluk-peluk gitu...kakcik sgt cantik

my favourite picture of the pengantin baru. kakcik skali dipandang macam rita rudani tantek tau dia. owh..official photogropher ade 2 org so banyak pic dgn derang la. mk hanya unofficial photog yg amik gambar scenery, sedara mara & kawan-kawan serta gambar mk sendiri..hahahah

dah ade anak...cepatkan..kawin terus ade anak instant. tak la.. itu kan bam-bam & groom punye niece nama apa ek..lupa lak..very cheeky girl
.
ok...ni malamnye pulak - lepas nikah pengantin laki balik ke hotel sambil kami buat bbq & bukak salon, spa kecantikan di rumah ibu... pakai inai (pakai sendiri je - ko ingat ko special ke nak org pakaikan) hehehe..

penatlah nak kembang-kembangkan tgn ni... (mk & kakak ipar)

hihiik... mak uda bukak spa & facial pulak..mk cepat-cepat baring potong que induk..heheeh. kakcik tetiba terkejut tgk mk dah siap baring2 je..hahaha..best rm10 saje!!!
.
ok kita sambung next entry!!!!


6 comments:

Ms.Lilies said...

muka korg lebih kurangla...hihi

Mak Ton said...

cantek lah kak cik...
bnyk sungguh gambar ko atas pelamin tan... huhuh..
tu xtermsk ngan kitorg lagik tuh

MK said...

mimi: dah namanye keluar dari oven yg sama kan..mesti le serupa muka kami...

makton: aku ni kang beriya-iya nak amik gambar pengantin kang marah lak photographer tu sebok2 dia nak buat keje..jap gi aku upload gmbr ngan korang pulak okes!!

eyda said...

Cantik la pengantin, baju dia pon cantik, tudung dia pon cantik jugak...semua cantik lah...

darling8tabby said...

meriah ok...
cantek kakchik..ala2 muka saida pun ada gak tau :D

MK said...

eyda - tudung tu ariani la dek non mahal giler!! beratus-ratus. tak mampu akak lah.

kak pinas - saida kah? ok lah tu (sambil buat-buat jari macam saida)