$

Wednesday, 22 July 2009

hari besar kakcik (day 3)

19/7/09 - Klang
.
perjalanan bermula pukul 10.30am. kami berkumpul kat toll senawang. sampai sana benti kejap sementara kakngah ikat2 reben color purple kat kereta kami konon2 nye bukti kami rombongan pengantin.
.
belum apa-apa abg poie & kak ain tarik diri sbb kereta over heated plak. derang pusing. thank god abg lon' tak jadik naik dgn abg poie kalu tak gerenti melalak satu keje pulak kami nak pusing jemput dia.
.
ni pagi ahad tu sebelum pergi. budak-budak ni mmg mk pakaikan baju biasa dulu. dah dekat2 sampai umah pengantin baru tukau kan baju cantik. kalu tak kang kejap je dah jadik kopam.
.

kami sampai tepat pukul 1.00pm. cuaca panas terik tapi lagi bagus dari hujan kan..kan janet kan..kan.. (tetiba) dari kiri : muka sekerat ibu aro, along anor, along lina dgn spek beyoncetnye, kakngah azlin, miza & yg membelakangakan camera tak sure lak sapa. "sapa tu???"
.
these are our next generation, L-R: ms.julia, ms.iman, ms. sara & ms. amani
.
mk tak kenal semua ni kecuali en.dafi & pn.lili je. yg lain2 tu mungkin kawan/sedara pihak lelaki agaknya.
.
sebenarnye pagi ahad tu pengantin lelaki demam panas. adakah kerana kejutan malam pertama? opssss!!! heheheeh jgn marah kakcik!! risau juer takut dafi tak bermaya dihari besar dia. tapi alhamdulillah dia ok lepas kakcik memberikan ciuman hangat..hahaha tak la.. dafi okey after makan panadol activefast (iklan tidak berbayar ni)
.
" eh..tgk tu sayang" mungkin itulah yg dafi ckp kat kakcik lili..heeheh
.
cuaca mmg panas terik, kat klang takde bersanding. hanya ada makan beradap. lauk pauk pengantin sgt sedap belaka. mk makan bersungguh-sungguh. kakcik mesti tak kenyangkan? dia mana bleh mkn betul2 hehehe... owh ini adik alan. dia kata dia nak kelihatan hensem dihari perkahwinannye nanti. adakah dia nak buat plastik surgery? mungkin tidak...
.
bam-bam yg moodnye ok sepanjang hari. tapi mukanya menjadik merah mcm udang kena bakar. dia sgt suka makan kek kukus buah-buahan itu.
.
last but not least - gambar pontianak harum sundal malam yg beriman..heheheeh. bersama bam-bam yg mukanya mmg mcm dah kena panggang dah.
.
kami sampai rumah pukul 5.00pm. penatnye aduhaiiii tuhan je yg tahu. tapi penat tu kira berbaloi. bukan selalu kita penat tapi gumbira kan...alhamdulillah semuanya selesai dengan baik.
.
mk ucapkan terima kasih kepada semua tetamu yg hadir. dan yg tak dapat hadir tu harapnya doakan lah kesejahteraan pasangan pengantin kita semoga berkekalan hingga ke hujung nyawa. tapi jgn lak jadik mcm erra fazira dlm cerita tu..dah kerepot gatal lagi nak ngorat lak cucu sendiri tah hape hape ek..citer tu merepek lah!!
.
eh..sorry mk melalut. tak sabar tunggu gambar dari official photog-
.
sehingga berjumpa di lain wedding!!! selamat pengantin baru buat kakcik yg mk sayang. pada dafi sila jaga kakcik lili saya dgn sempurna ok. ini serious ok!!! ehehe..welcome to the crazy family tho. raya tahun ni balik mana cik?
.


3 comments:

darling8tabby said...

woaaa...cun nyer pengantin....
bam2 mmg muka merah cam udang bakor kan..heheh

mamamy said...

pretty nyer kak cik....muahhh2x!!!

MK said...

kak pinas - pengantin mmg cun melecun. bam-bam ni mmg takleh kena panas. ngade-ngade kulitnye mengalahkan anak omputes

amy - aku setuju juer. kakcik lili aku mmg lawa hari tu.