$

Tuesday, 21 July 2009

hari besar kakcik (day 2)

salam selasa,
.
seperti dijanjikan mk dah upload gambar2 di Hari Besar kakcik lily untuk tatapan puan-puan. skali lagi diingatkan gambar-gambar pengantin yg lagi cantik-cantik semua kat official photogropher ye. tapi mk lom dapat lagi gambar2 tu semua...
.
so..kita enjoy yg ni dulu la ye...
.
MB - Tok Mat datang jugak dlm pukul 11.00am. ingatkan dia tak dtg sbb dia dah hadiahkan bouquet besar giler, skali dia dtg juer. masa tu mk baru balik dr seremban jemput pakmir baru sampai. dgn suar katok tu mk sengih2 je depan MB hehe.. owh ye - MB ni kiranya org kampung kami le juer - Rantau (pic snapped by Abg Poie)
.
Abg Poie & kak ain bersanding - comel sgt!! official photog pun ade snapped gmbr derang ni.
.
ibu & ayah menunggu kedatangan tetamu di gate utama. sempat pandang camera walaupun tangan ayah tu penuh dgn envelope $$ ehehehe..baper ribu collection Encik??
.
nak dijadikan cerita sebelum kakcik lili kawin ni kakngah la yg paling bz buat preparation. masa dia ulang alik dr melaka-rantau tu dia eksiden puan-puan!!! kesian sgt. aaa..pagar umah makcik ni la yg kakngah langgar sampai roboh. so.. gambar ni sebagai bukti makcik ni dah maafkan kakngah la kiranya.. bleh gitu?
.
kenduri kali ni orang sgt ramai datang. maybe sbb mmg dah lama tunggu kakcik kawin & serentak dgn nak melawat ayah. ayah kan baru baik dari operation kan. kawan2 dia dtg..masyaallah..ramainye.. mk tak sempat makan tau. tak rasa pun lauk ayam masak merah & masak lemak telur itik tu..huk huk
.
ni cousin mk - pn. anis happily posing for the camera
.
bam-bam sgt gembira dapat memegang bunga manggar. takmo lepas-lepas ok. pengantin dah sampai masa ni terpaksa gak tarik bunga manggar tu dari dia. isk isk
.
purple di hari kenduri - mk, mira, ieyka, ibu, kak ain, ayah, kakngah, kaklong, abg poie, bam-bam (masih takmo lepaskan bunga manggar) & pakmir tercinte (adik alan takde dlm gmbr)
.
again, all of us in purple - berdiri dr kiri - mk, ieyka, kak ain, kakngah, ayah, kaklong, bam-bam & pakmir. duduk dari kiri - mira, ibu & sakina (snapped by abg poie) adik alan masih tiada dlm gambar - dia sedang bz melayan bakal pak mentua makan. hehe
.
ini cousin mk - angah alin & husband - abg din
.
kakngah dgn abg ngah
.
colleague mk yg berjaya mencari umah kami yg di ceruk rantau - abg ilyas & family (abg poie pun menyelit nak amik pic)
.
mk perasankan kalau mk excitedkan, mesti mk menjadik jongang arnab!! haha. tapi disebabkan nak tunjuk kat puan-puan that this is my very good friend iqma. kami dah kawan baik susah senang menangis ketawa tergolek terlentang since we were 9 years old sampai skrg ni.
.
bonda & kaklong
.
tiger aum (cinta hati amira -haha sorry mira jgn marah makteh aa), mira & kakngah (mira yelah anak kakngah, tiger aum yelah bf mira
.
again abg poie dgn girlfren nye kak ain
.
kakngah & amira
.
yours truly dgn bonda tercinta
.
Aaaa pengantin lelaki dah sampai wehhh!!!! copek copek poie nyambuttt!!! Dafi looks so tampan dgn baju pahlawan nye. senyum simpul tak putus2. the bestman is Mr. Hunch yg byk menolong kami masa kenduri ni 'thanks a lot'
.

cuaca sgt panas - pengantin tetap tersenyum. mula-mula hari macam nak hujan. tapi macam biasalah orang tua-tua punya petua baling baju busyuk pengantin atas bumbung rumah. kakcik ingat tak agaknya nak kait semula baju dia kat atas rumah tu? masa mk dulu terus tak ingat nak kait balik after habis kenduri. tapi time mk hujan juer...heheeh renyai-renyai
.
pretty kakcik in purple - bridemaid is Tasha si model to be super tinggi. dia pakai selipar jepun je ni kot. see she's even taller than kakcik. i love kakcik's kebaya cantik & terletak je
.
pengantin dipertemukan akhirnya. jom kita pergi bersanding!!
.
close up sket. kakcik memakai fake eyelashes tiga tingkat. kalah rozita che wan ok. but dalam gambar nampak natural je. So cantik... i like!
.
bestman Mr. Hunch setia mengipas pengantin. tak lenguh ke tgn tu??
.
pengantin jalan laju sgt sampai ditegur dek mak andam "nak gi mana laju2 tu? lapar ke?"
.
kompang sebagai pelengkap majlis
.
amira dah nak balik uni - mk paksa dia bengkokkan kaki dia kasik nmpk dia pendek sket dr makteh dia ni..sambil ibu dia tgk je adik dia membuli anak dara kesayangan dia..
.
makan beradap - derang makan mk tak sempat nak snap picture byk2. tetamu makin lama makin ramai. terkejar2 kami ke sana ke mari.
.
mk suka gambar ni kakcik nampak cantik sgt.
.
yun & mk - ni pun relative yg agak close dgn mk
.
yg seronoknye di NS ni org kawin ade caklempong tau. nana our niece with her caklempong team. greaaaattttt one!!! mk bam-bam tetiba tak sedar diri joget sesama.. hehe
.
ms. nana in action
.
ni ha rupanya abg lon' ni. sepanjang kenduri mmg payah nak nampak muka dia. asyik main dgn cousins. muka dah comot giler kopam! takpe lah abg lon' enjoy your life ok. bukan senang nak berkumpul semua ada kan
.
nana plays the tamborine pulak with bam-bam yg sgt teruja nak main sama. blkg si bam-bam yg nmpk muka sekerat je tu is Kasih Camelia
.
yayyy!! mk berjaya menyelitkan diri dgn main tamborine
.
emilia was my ex-schoolmate
.
sorry mas - have to upload this pic jugak. mas nak kawin this coming december kot 'congrats girl'
.
the bestest girlfren ever matun, dina, mk & iqma
.
amy & hubs- abg zul
.
meah my ex-housemate dtg jugak dgn family 'thanks meah'
.
meah & family with pengantin (ala baby kecit tak pandang camera)
.
ok. this time is perfect!! anak bujang meah yg sulung tu is a golfer. kecit kecit dah pandai men golf. mk yg dah tua bangka ni tak pernah la nak main golf. setakat berani curik2 pegang kayu pakmir dlm store room tu kadang-kadang..haha berangan main golf sesambil vacum bilik tu.
.
mk pun tak paham ngape tetiba badan jadik senget gini. haha
.
anak sapa la yg kopam ni. entah kayu apa la yg dia buat main. ade taik lembu tepi jalan raya tu pun dia sgt happy tgk ok. siap gelak2 lagi.
.
nih lagi satu. suffian anak abg poie & abg lon' budak tak reti dok diam. suffian baru je cedera parah pagi tu sbb mata terkena kawat panjang giler. tgk pun ngeri. tapi dia sket pun tak nangis. abg lon' yg ngeri bercerita dgn mk sambil tutup mata dgn tangan sambil bercerita. abg lon mmg takut darah & takut sakit.
.
kaklong lina & anak-anak daranya (nana si pemain caklempong, along lina, ieyka si kaklong yg sweet & kakngah zaireen model wanna be)
.
owh - ini yelah ms. deja si bam-bam makton
matanye bulat!!! boleh tahan lasak baru 6 bulan
.
kami di pelaminan. semua dah naik pelamin. tunggu iqma je lagi. deja bam-bam terseksa melayan auntie2 dia yg giler.
.
flying kisses from us. fuhhh!!! Tun Tun apsal ko tak tiup kisses??
.
mk tak paham budak2 yg duk atas kerusi tu apsal la derang cenggitu..hehe
.
ni lagi satu.. mk & amy dah senyum2 manis di situ. tp apa dah jadik kat atas tu?? Tun Tun apsal ko tetiba rukuk? solat duha kah??
.
ok - sekian dulu buat hari ini. mk sangat penat menaip dan hampir nak muntah tgk gambar.
.
tata!! sambung lagi sket je esok ye.

5 comments:

myselfndots said...

MK~ si yun tu, kawan rapat den kat UiTM. dolu2 masa time sekolah, aku selalu ajer lepak ngumah dio..

sorry, cant make it to ur kakcik's wedding.. kena balik JB daaa..

MK said...

long : such a small world kan... Yun yelah so called cousin aku. dia budak comel yg baik

Mak Ton said...

kak cik yg sgt cantek berkebaya purple...
anggun sungguh...

nape aku gitu ek?? sbb ade ulat msk tudung!!! aku buangkn ulat tuh..

darling8tabby said...

abang lon ngan bam2 betui2 seronok kan...sampai merah2 la muka semua

cak lempong...bestnyer...rugiiiiii...

next time k dek..

MK said...

makton - ha'ah..aku baru ingat ade ulat!!! tapi aku & amy terlalu sebok mem-vouge-kan diri tak kuasa nak layan ulat ko.

kak pinas - nanti next year adik bongsu mk kawin akak datang ye!! kita karaoke sesama...