$

Wednesday, 1 July 2009

bilo nak masak ni?

puan-puan... iye..mk tak masak. resepi ayam golek tijah mmg sentiasa ada dlm handbag. mk dah print 5-6 hari dah. tapi ayamnye tak terbeli2 lagi. mk sampai dah naik hapal bahan-bahannye. 1 ekor ayam, jgn potong jgn buang kulit...hehehe pastu mk asyikla terbanyang tijah sumbat lemon sebijik dlm perut ayam tu..membuatkan mk tetiba kesian sebab ayam tu mcm kena sula. tapi mk berazam nak cuba juer resepi ayam sula itu....ontah bilo lah tu..

kita tgk gambar desa water park nak? tanak? tanak sudah..laki kau dolah... ***** kau sebolah. aa..puan2 isik tempat kosong yg bintang2 tu dgn perkataan apa ah??? jgn pikir bukan2.. mk sebenarnye nak letak 'tingo' (telingo) jgn pikir bukan2...hiks

kat rumah lagi ni..tak sesabar nak try jacket dia.

are u ready!!!!!

weeeeeeeeeeeee!!!

splashhhh!!!

selamat tiba....


eeiiii ni sapa yg happy sebenarnye nih??

'jom ibu!!! lagi skali"

eiii bahaya tak naik buaya ni?

wuuhuuu... abg lon naik ikan paus!!!

rasanya desa waterpark amatlah sesuai untuk kekanak. permainan yg ade tak bahaya & tak ekstrim sangat pun. tapi mk nasihatkan pergi after lunch hour. sbb dia tutup dlm pukul 6.00pm. kalu puan2 pegi pagi pastu nak ajak anak balik kol 1-2 tu maknanya melalak lah derang. musti takmo balik. kalu pergi petang..mandilah sampai water park tu tutup...so..terpaksa la abg lon' dgn masam mencukanya naik ke daratan...hiks.

plus skrg ni ade safety crew..yg tunggu anak2 main, duduk bersedia tepi kolam tu. kalau budak2 main secara bahaya preett preettt wisel bunyik. mk ngan pakmir duduk tepi kolam tu kat bench tu mkn sandwich dgn bam-bam. abg lon' mandi main sorang2. tetiba datang ckp nak gi toilet nak syi-syi. mk maleh..so ckp ngan dia syi-syi je dlm kolam tu. dia mcm hesitate..tp pergi juer la.. pastu kami nampak dari jauh dia carik port nak buka seluar!!! dia syi-syi kat dlm terowong kot..haahahah.. lantak lah.. masa tu dah takde org kat kolam tu.. kita org je tinggal.

pukul 6.oo siren bunyik..semua air ombak semua dah tutup... semua org kena halau balik..hehehe. tukar baju, masuk kete dua-dua hero lelap. siap tak sempat habiskan susu.

info - adult = RM20, kids heights over 2.5ft = RM14. so..kalau budak kecit or anak puan2 tak brapa tinggi FOC. mk ingat abg lon' dpt free.. suh dia ukur siap bukak kasut lagi kasik pendek sket. tapi tak berjaya juer.. heheh..kena bayar rm14. bam-bam mmg free lah..

operation hour : 10.00am - 6.00pm (tapi all rides tutup pukul 5.30pm)

sekian.


9 comments:

myselfndots said...

best best..

syok ajer tgk ko gie mandi2 nie.. aku rasa bukan abang long ajer yg suka.. omak nye juer sakan! kakakakka...

bam bam ko nampak mcm dah beso MK..

Ms.Lilies said...

syok weih main ayo...cam nak ajak laki aku je...main air berdua2an...aci x?

Tijah said...

konfemm...omak eh yg lobih2 kan? wakakaka...

Mak Ton said...

aku nengok ko yg over sexcited nih... huhuhu...

adam kencing!!! siap bukak suar lagik... ekekek

-dal- said...

MK ---> aku pun rasa resepi Tijah tu bersifat kejam. Tak sampai hati ngan ayam tersebut. hehehe

MK said...

long - aku rasa mmg aku yg excited terlebih. maklumlah dulu cita-cita nak jadik duyung

mimi - ko nak pegi 2 org je desa water park tak seronok kot. baik pergi air keroh or sunway best utk org tuo.

tijah - hahah aku pun mmg raso aku yg lobih2 kak.

makton - aku lupa ckp ngan dia tak payah bukak suar la tun..heheh

kak dal - ayam terseksa tp sedap kot kan... musti cuba tuh

chics said...

Bestnyeee, panas-panas main. Tapi sebenarnya saya adalah takut jugak ye nak pergi waterpark, nak naik slide yang tinggi. Takuttt

darling8tabby said...

woahhh bestnyer....tapi akak nampak mak budak yg lagi hepi nihhhh...hehehehe

MK said...

chics- slide dia tak tinggi la chics. utk budak2 je. siap tersekat2 lagi masa sliding tu. menggelupur japs sbb takut org blkg langgar. tp best!!!

kak pinas- mmg kan..kita yg happy terlebih..haha..kantoi lah pulak