$

Wednesday, 15 July 2009

ayam penyet

bukan.. ayam tu bukan penyet sebab kena langgar kereta. tak... dia penyet sebab kena hentak dengan pisau pemotong daging tu. pisau yang godang tu.



dah lama mk ajak pakmir makan ayam penyet. bunyiknye macam sedap. (sedap pun ade bunyi ek) dari sehari ke sehari nak pegi tak la jadik2. slalunye weekend either lepak je kat umah or balik kampung. lagi-lagi acik lili nak kawin ni lagi la slalu balik. hari tu asyik balik sbb nak ngulang tgk ayah kan.



owh..cakap pasal ayah, ayah dah bertambah sehat. dah drive dah pun..isk isk isk..apo nak dikato kalu dilarang-larang kang kecik lak hati dia. ni semalam ibu ckp ayah dah panjat pokok langsat!! berkilo-kilo ayah kau potik kata ibu. aduuii aiii ontah la..



kembali ke ayam penyet - food court opis mk ni dah ade gerai baru. gerai ayam penyet rm5.50 dapat satu set nasi ayam penyet + juice (apple/orange/watermelon) pure punye. sedap!!!! semalam pun mk makan ayam penyet juer hari ni pun..isk isk...



sambal dia sedap lah!!! pastu kan..skali makan dapat satu kupon. kumpul 10 kupon dapat tukar dengan satu sett ayam penyet ke..nasi ayam belado ke..ape2 la yg ade kat gerai tu. dah macam coffee bean lak kan. semalam kan mk lapar giler!!! pagi tak breakfast. eh jap.. makan la..cekodok 2, 3 ketul mana cukup mengenangkan perut yg dah expended dua kali kembang kempis ni kan.. (yelah tu..mmg dasar tembolok kan)

ni rupa ayam tu. dia makan dengan nasi rasa mcm nasi ayam. tsk tsk tsk masih terasa kesedapan ayam di celah-celah gigi. eh..lom gosok gigi!!! haha

bila nak pegi makan tu kena beratur panjang puan-puan. huk huk..mk orang yg ke-15!!!! huaaa..laparrrr!!! last2 berjaya juer dapat ayam penyet itu...makan tanpa berupaya bercakap2 atau memandang orang sekeliling. tunduk je..bila mk angkat muka nasik & ayam pun licin!!! hip hip horray!! hip hip horray!!

jom ah makan!!! sedap tau. owh..mk ade nampak restoren ayam penyet kat mentari sunway. jom jom!!

4 comments:

Aiza Momoe said...

intan, ayam penyet sunway dekat dgn umah aku...bole jumpa ko..kalau ko mkn kat sana

Mak Ton said...

oooooo.. ini rupanye ayam penyet..
baru aku nk tnya tadik.. terlupa lak...

MK said...

aiza - ko nak banjer eh? hip hip horreyy!!!

makton - sedaaappp ade tempe goreng, ade tauhu ade ulan..yumm yumm

eyda said...

nampak sedap la ayam penyet tu, terus jadik la...hish,puasa la harini...hehehe...

Rasenye kat the curve pun ade kedai ni...