$

Monday, 27 December 2010

Lecthumi

Tengah sibuk-sibuk buat claim untuk Boss, tetiba ada seorang mamat lalu depan meja MK ni ha. Selalunya, orang luar tunggu di level 16 je. Macam mana mamat ni boleh terlepas ke atas plak ni? Dia terjenguk-jenguk berpeluh-peluh lagi..kulu kilir lalu depan meja MK ni, tapi takmo tanya. Ingat nak buat bodoh je, tapi dah terasa nyampah pulak kulu kilir tu last-last MK tanya lah

"Can I help u?" (cakap omputeh sebab dia bukan Melayu)

"I'm here to see Sam (bukan nama sebenar), want to give his business card to him" (owh-maybe dia ni orang dari printing company or something)

MK jenguk sikit bilik Sam tu - Sam takde kat bilik

"He's not around, can you wait downstairs and I'll inform Sam when he's back"

"I want to wait here. I'm early, hehehe" katanya. Dia kulu kilir lagi, dah la berpeluh-peluh...tsk... tak sukalah!!!! Dah dia asyik pandang-pandang kat kerusi depan meja MK. Sebagai seorang yang boleh dikatakan bersopan santun (uhukk!) terpaksalah MK pelawa dia duduk. Walaupun..... ngeri tengok peluh-peluh dia...errr

"Have a seat"

"Owh- can seat one ah? I'm tired already walk here and there waiting for you to ask me to sit" Isk...

Pastu dia duduk and bertanya "Are u Lecthumi?" (bukan nama sebenar)

MK siap kerut-kerut kening lagi menahan bau-bauan dia tu sambil menjawab "Obviously not! Do I look like an Indian to you?" (Anyway - I'm wearing tudung whaaaaattt.....)

Sambil lap-lap peluh dia kata "Owh- it's a joke"

MK jawab "Owh really - it's not funny"

Hekheheeh....sorry stranger. Not in the mood to joke.

4 comments:

Mak Ton said...

muekekeke....

bongok punya org... punya la putih kwn aku nih... dikatanya letchumi...
chaittt!!! yena dey...

MK said...

lecthumi pun lecthumi laahhh.. aku pasrah

DrSinga said...

ayoyoyoyoyo thanggachi!!
itu worang rabun ka...
saja mau kasi worang angin masuk dalam kapla..

MK said...

doc: gurau katanya....