$

Thursday, 11 June 2009

kisah silam yg kelam (kabut?) - istimewa buat Kak Dal

salam semua,
.
fyi, mk dah reposted balik my old entries pasal masak-masak amatur. kalu rajin boleh jenguk ye. apa nak cerita hari ni? after my brother in law kawin hari tu byk mendengan cerita pasal kisah silam yg kelam. takde kelam mana..saje je tajuk kasik panas sket.
.
among the guests masa adik pakmir kawin last week ade la 5-6 org ex-schoolmate mk. eh ye ke..jap jap kira balik owh 4 org je. senang cerita mk & hakim (adik pakmir) adalah sebaya & we have the same circle of ex-schoolmates eventho hakim & i tak pernah sekolah ditempat yg sama. aaaa? macam mana tu? wallahualam... sesapa yg paham mesti dia paham...
.
makanya..keluar lah cerita2 lama zaman skolah2 dulu. banyaknye amat la kelakar walaupun dah diulang2 maybe 28 kali..but still kelakar. mk ade quote sket kak dal punye entry dlm blognye
.
"Ok, berbalik kepada nostalgia MRSM... aku ada cerita yg nak dikongsi.
.
Sebenarnya aku ngan MK ada history tersendiri.. Isk.. malu nak cerita... macam bodoh alang pulak rasanya. Masa MK memula masuk dulu, beliau sgt glamer ye tuan2 dan puan2. Ala ala gadis terhangat di pasaran gitu. Aku pun adala approach nak buat 'pet sis' (sengal kannn?). Tapi rope ropenya MK dah kena cop. Lepas tu lansung aku tak bercakap ngan MK sebab dah kena warning dgn X si kakak angkat supaya jgn kacau MK . Yg aku pun entah apehal skema ikut cakap X . Sengal kuasa dua di situ. Tak sangka bila dah berbelas tahun berlalu bleh la plak baik ngan MK kat alam blog nih. BTW, MK I am glad to be your friend here. Bak kata pepatah melayu lama...'better late than never'.... MK memang rawkk."
.
citer sedih dari Kak Dal...heheeh..
.
kak dal was my senior masa kat satu sekolah di selatan tanah air dulu (cehh ayat tak hingat). aku masa tu aku junior dia lah kan. bak kata kak dal aku ni glamer lah sgt. tapi aku rasa aku kopam je. (tetiba terasa nak guna kata-ganti-nama 'aku' macam best je orait) dulu semua org suka lah amik adik angkat kakak angkat which aku sebenarnya tak berapa nak suka sbb aku ni amatlah tidak sukakan commitment. aku mahu bebass!!!!! heehheeh aku bukan eksyen sebenarnye.
.
BUT - ade lah 3 org kakak yg approached aku masa tu. nak sebut ke? since kak dal sebut aku pun nak sebut lah. XDalCas - hehehe...ada 3 org disitu. tak paham sudah!!

.
kak dal masa itu amatlah cutenye..kulitnye putih melepak2 bibirnye merah. but X itu telah menjadik org pertama meng-approached so.. nak tak nak aku accept je la. dear kak dal.. sebenarnye aku tak suka pun dia..haahahahaha dia bacakah??? kak wanie..toloonggg!!!!! oww.. pls ask sis wanie - she knows the whole story & dia telah ketawa hingga hampir syi-syi pasal citer ni. pastu kak dal mcm menjauh diri. i felt guilty and tak best sbb her junior is my good fren juer - Long if u're reading this. i don't even know that kak dal dah kena warning dgn X. and why on earth yg kak dal takut dgn X? i tot everybody takut dgn Wanie..mueheheheheh.. kak wanie jgn marah.. i still love u even tho u're still garang.
.
& there was kak cas too- the little garang2 manis mukanya with her sweet mole. dia konon2 je garang..tp dia baik. dulu pernah teased me sbb i cried after reading a sad lovestory book. heehheeh... and we have a picture together with our short bob hair. kak cas wrote "cantikkan kita? i loved you" LOVED??? sungguh patah hatikah? what did i do??? kak cas jgn marah aaa... ni just cerita kekanak je.. i'm loving u still.. takde past tense.. always present tense. gambar tu ade lagi tau. shall i put it here? heheheeh... tak la.. i wont.
.
aku sebenarnye tak tau apakah fungsinye ade adik/kakak angkat ni. aku sebenarnye mengharap ada pemberian elaun kepada adik angkat ke..hehehe best gak. tapi takde. X - u owe me the 'pet sis allowance'. or can i have more than 1 pet sis? if i can mmg aku nak kak cas & kak dal. i accepted X just because she was the 1st who asked. i was just being fair i guess & i was just being 16 years old... hehehe

.
apart from that - aku tau ramai juer senior pompuan yg tak suka aku termasuklah my own roomate (senior) dah doktor kot dia skrg. i don't blame her tho. aku sgt degil & nakal. mestilah dia malu mempunyai junior yg noty yet comel mcm aku..wuuwuu.. aku tau senior girls tak suka aku sebab senior boys ramai suka aku... kan..kan.. (lariiikkkk!!! perasaan!!!)
.
there was one time a senior came to me and said "kenapa muka kau ni muka sombong? ko tak boleh buat muka lain ke?" i mean come on la.. tak lawa ke muka ni..opsss..silap silap..
.
muka ni kan Allah dah kasik. i was a bit jongang la..if i try to tutup mulut completely i look like sombong masam gitu. but people ingat aku moncong. sebenarnye aku berusaha keras nak tutup mulut kalu tak nanti nampak jongang..heheeh betul tak tipu.
.
as a junior i just kept quite. but bila aku cuba pikir balik logiknya... aku ni lahir bulan january ok.. korang2 (senior) entah tua 2,3 bulan je dari aku. even if u pun january baby. baru 1 year gap je. boleh tak korang jgn eksyen sgt. silap2 nanti time keje aku jadik boss korang (haha..berangan) ehh sapa tau kan..kan..
.
after kak dal, kak cas & X habis SPM. it's time for me yg jadik senior. aku rasa aku senior yg cool sampai masa orientation week ramai junior mintak tolong aku tanya mana satu senior ni, mana satu senior itu, this senior belongs to which class and so on to get their signature. tapi bila dah cool sgt tu ade juer junior yg takmo buat keje langsung asyiklah dtg bilik aku mintak tolong tanya itu ini. aku ni dah la pemalas ok..ko boleh tak jgn kacau2 aku tido. and mind u..aku sket pun tak nak ade pet sis pet sis ni.. aku rasa membebankan. aku mahu bebassss (tak habis2 ngan bebasnye)

.
one time ade junior came to me for the trillion times and asked "kak mk, kak mk, (mk ke nama aku dulu? haha) senior ABC ni class mana ye?"
.
aku jawab "hmmm Sc 21" padahal class yg ade hanya sampai sc 17 je. heheehh pastu aku nampak budak tu kena denda sbb salah jawab soklan.. dia memandang aku dari foyer dengan mata yg tajam yg berkata "demn u kak mk" heheeh solllyyyyy dek non!!
.
long story short - after berbelas2 tahun and after virtual world dah digunapakai. tetiba ada satu nickname -dal- masuk blog aku. and it was my 'Kak Dal' i was sooo sexcited .. eh.. excited that i found u at last. and u still love me...and so do i. then came kak cas too... and kak anid and kak ati..(just to name a few) all thanks to kak wanie yg dah jauh...wuuuuu rindu nak dgr bebel dia yg garang - update lah wehhh!!! wanie yg paksa senior semua baca blog aku. paksa ke? heheeh rela paksa kot.

.
dear Kak Dal - we were not being silly la..we were just being teenages. eventho u're december baby kan..kan..? i will always treat u as my kakak. same goes to all my lovely lovely seniors!!
.
apa lah yg kita dapat dgn hanya 1 tahun sekolah sesama kan... nothing.. yg ade hanya bende kelakar je... after all.. aku happy juer to know them and to reunite.
.
TAMAT
.
p/s- eyda - i know u're proud to be my junior!! admit it...heheheeh i love u too!!!

8 comments:

-dal- said...

huhuhu... what a bittersweet memory. Tapi dah nama pun highschool teenager kan ... perlakuan sungguh tak matang hoke.

kalau ada elaun pet sis mesti kak Dal kaya dulu sebab aku ada 2 orang kakak angkat. Satu 'kakak formal' satu 'kakak rahsia'. Ala-ala affair la plak.

About the X plak... kak Dal tak de la takut ngan dia (ayat cover..ngeh ngeh). Tapi cuma malas le nak ada konfrantasi ngan orang. Lagipun dia warning aku secara baik (bukan macam samseng kampung dusun)... so I just respected her will...

eyda said...

yes yes..i'm proud to be your junior MK..hehehe..

Ingat tak my classmate Jill, ade one time tu dia kata dia terkejut masuk MRSM Muar sebab senior ramai yang cantik2, dia sebut la nama2 senior cantik tu and i think you can guess that my roommate is one of those senior cantik..hehe

i lap u 2...

MK said...

kak dal - apsal la tak terpikir nak ade pet sis gelap (mcm kekasih gelap) kan kak dal? if so.. u'll be my petsis gelap eventho u're fair.. hehhheh

eyda darling - terkejut masuk muar sbb ramai senior cantik? senang citer sesapa yg cecantik je buleh masuk skolah tu kot.. kan..kan..setuju tak?

chikong said...

a'ah.. MK ni zaman gadis skolah dulu memang mega-glamer gitu. Aku jalan sebelah dia pegi mana2 rasa cam body guard plak. tapi aku mmg tak puas hati ngan budak2 laki yang suka kacau2 mk dulu.. especially batman... dendam kesumat ni hahaha

Kak Dal pon.. glamer sebab cun-melecun. Ingat lagi gambar dia letak atas locker dia. .aku selalu pegi bilik long pon sebab nak tengok gamba2 kak dal hahahahah

sorry long I lap you .. nak visit ko jugak bukan sebab gamba2 itu sahaja hehehe

MK said...

chikong - dendam kesumat kau amatlah aku hargai. thanks love!! talking about batman, he's now a father of 4 kids. 2 girls & 2 boys (twins).

my only sweet memories in mrsm were my girlfriends.. tu je.. yg lain mmg aku tak suka langsung. hehehe..

mama rawk said...

wei..awat aku tatau citer ni MK oii..haha sapa ek adik angkat aku sebnarnya, pun udah lupa. Anyway, sapa X tu, wanie ka?? haha dal kena warning? kelaka pulak aku dgr:)

anyway, rindu pulak bila citer bab MRSM ni..

MK said...

kak cas - i think your pet sis was ezdiani fazilah a.k.a Lyn Cas. pastu dapat kat zira buddy si eyda..correct me if i'm wrong..

-dal- said...

Ainee... X bukan wanie la. Tapi adalaah seseorang ittewww. Budak row aku jugak. hehehhe