$

Wednesday, 3 June 2009

discharged dah

  • ayah dah discharged from IJN yesterday at 4.00pm.
  • footbill = RM46k+
  • we only paid for rm1346 (utk room je- itu pun sbb kami upgraded to 1 bedded) kalau tak musti rm6 je utk ICU
  • plan A - ayah ibu stay at my house to rest. sbb kalu balik kampung nanti ramai org dtg visit so ayah tak dpt nak rest properly...BUT
  • coincidently bb sitter mintak cuti so mk telah mengimport bb sitters - my nieces utk dtg menolong tgk2 & memain dgn the bro's
  • abg lon' is not the problem, the problem is Bam-Bam!!! dia jerit, lompat, ketuk and what not. mk takut tetiba dia nak gurau2 ngan atok dia tetiba dia lompat kat dada atok dia camno???
  • so.. plan B - pakat dgn adik to send ibu ayah balik kampung. ibu takut mk kecik hati kot sbb memula dia yg kasik plan A tu.
  • sikit kuman pun mk tak kecik hati, lagi risau tgk bam-bam lelompat dekat2 atok dia.
  • harapnye ayah dapat berehat secukupnya kat kampung
  • mk sayang ayah ibu....
  • silalah sayangi parents puan2 selagi mereka masih ada & sehat.
  • sorry mk tak dpt nak update panjang2 ke..lawak2 ke.. sbb masa & keaadaan tak mengizinkan.
  • huru-hara sket kehidupan 2-3 minggu ni.
  • apa2 pun mk bersyukur semuanya in order - Alhamdulillah...Thank You Allah.
  • mk bernazar nak puasa 3 hari if ayah selamat operation. so next week mk start. jom puasa sesama nak??

4 comments:

-dal- said...

Alhamdulillah

Red,Gold n Green said...

mk, semoga your father cepat sembuh

green apple said...

alhamdulillah...naper la lambat nau baca blog ni, i was in IJN 2 days ago. boleh ziarah.

MK said...

dal - maseh kak dal!!

RG&G - thanks a lot babe, hope u're doing fine too.

Di - nmpknye mk lom ade rezeki nak jumpa blogger tersohor ni kot.. thanks for stopping by tho..