$

Wednesday, 17 June 2009

kisah abg lon'

entry kali ni mk nak speaking nogoghi. lantak la paham ko tak paham ko..

malam semalam mk masak cendawan lagi. gambar ado tapi hari ni lupo lak bawak kemera. esokla mk bubuh an. jom kita sambung kisah abg lon'.

ado satu hari tu maso nak mandi potang sebolom masuk lek-air abg log tetibo bonti kek pintu lek-air tu. "assalamualaikum syaitonirajimmmmm" koba eh.

tekujat gak mk nongar eh. mk tanyo lah "apsal kasik salam kat syaiton pulak?"

abg lon' jawab "dah ibu kata dlm toilet byk syaiton..abg lon' kasik salam la...kan nak tumpang mandi dlm umah dia"

erkss.. huuuu mk tak tau nak golak ko nak diam ko..nak nangih ko...

p/s - result pekso abg lon' dah kuar. banggo lah..anak sulung mk bijak pandai..semuo A. ado satu yo C- creative (apo tak kretip ko anak sey nih chekgu??)

bilo mk check apo yg tak kretip eh tu - rupo eh..cikgu suh warno. ado gambar unto, awan, pokok bungo. abg lon' kaler unto kaler itam+cekelat, bungo kaler merah, daun kaler ijau, awan kale biru. dio kaler elok yo..tak kuar-kuar dari garisan pun. tapi maybe boto la tak kretip. dia tak kaler warna warni hagak eh...

dio kaler ikut kaler original bondo2 tu. mungkin pasal tu dapek C. takpo lah abg lon' janji yg lain A - BM, BI, Math, Science, Arab, & Hafazan. abg lon' dapek no.1 in class (utk kategori murid 4 tahun)

itu pun nasib baik abg lon' lom paham erti pangkat A, B & C ni..kok dia tau C tu tak bagus memang melalak la jawab eh... haruuuu... tahun dopan musti dia dah paham..harus mk ajar dia kretip.. (kretip bona lah ibu eh ni..haha)

7 comments:

myselfndots said...

alahai.. pandai nye abang long.
tak per.. lepas nie ko ajak dia color2 or conteng2 buku le intan..jgn conteng dinding cukup! bagi dia tahu kretip tu camno.. :D

kalau still C .. meh aku tampor cikgu bang long tu.. heheheh emo tak pasal2.. hehehe

MK said...

haha...dia pandai warna..tapi dia ikut warna yg dia nampak la. contoh dia tau unta kaler cekelat..so dia kaler le cekelat.

maybe kalu dia kaler unta warna warni pelangi ke..dapat A kot. takpe.. maybe dia ikut aku tak kretip..hehe

-dal- said...

Kat sekolah sekarang ada belajar Areab n Hafazan??? dasat gila sekolah malaysia.

Ke abg lon sekolah private

MK said...

kak dal - abg lon' skolah Taski (tadika islam). mano ado modal nak skolah private..huhu.. skolah tu bagus juer sbb abg lon' dah pandai baca ayat lazim, dh tau rukun islam, rukun iman bla..bla..bla..

api melaka (neraka) pun dia tau. ehjeheheh

Mak Ton said...

pandainyeeeee adam...
gud gud.. ko kasik present apa tuk adam sbb dpt nombol satu tan???

MK said...

kena kasik present ek? opsss...aku tak terpikir lak pasal tu.. hmmm

darling8tabby said...

curlast abang lon mengaler...heheheh