$

Thursday, 4 June 2009

kecantikan hak milik setiap insan

~sila baca tajuk di atas dengan sengau2 betty apakenamanye novouge visagge tu (ye mk tau mk eja salah - don't care)~

my ex-colleague namanye Nad baru je bukak salon & spa kat bandar baru ampang. opposite spectrum plaza. i've never heard of spectrum plaza before, ever in my life. yele..walaupun dah duduk kat KL ni since i was 18 years old tapi part Ampang tu mk tak tere. nervous je nak pi ampang sengsorang. mk reti sampai ampang point je. lepas je dari traffic light ampang point tu is out of my territory.

Nad dah promoted her salon agak lama, tapi mk tak berkesempatan nak jengah lagi. rambut mk ni dah bengkang bengkok dah tapi mk masih lagi perasan ianya tetap cantik (perasan sendiri takpe kan?)

since this few weeks hidup agak huru-hara dengan risaukan ayah & ibu, bb sitter cuti and so on, malam tadi after meng-cancel 2,3 kali appointment nak pergi buat rambut akhirnya mk pergi. Nad- being a good tauke sanggup tunggu mk balik opis & naik cab sesama nak pergi salon dia (salon husband dia sebenarnye) she even wanted to pay the fare but mk tak kasik.

my experience naik ke spa & salon nye ummpph..sangat cantik & relaxing. kagum juer bebudak muda skrg amatlah pandai business kan. mind u Nad & her husband are very..very.. young couple. ade banyak services ade facial, massage, hair services semualah even ade fish spa tau. AND the great part is price nye very very CHEAP!!! super cheap!!! mk buat rebonding 3 org mengerjakan rambutku ini for 3 hours (adeh..sakit tulang bontot duduk lelama) and only RM88.00 nett!!!

ade drinks & kuih, and she offered me meehoon goreng lagi!!! wow!! but mk tak rasa nak makan lak mlm tadi.

harga sebenar RM110 (still murah giler - last time i did my hair for RM500) and Nad the tauke gave me 20% off. pastu dia siap hantar mk ke station lrt ampang sebab dia tau akak dia ni tak reti and nervouse bila sengsorang... yelah dah malam lah!!

so.. hari ni mk ke opis dgn rambut super straight!! sbb belom boleh cuci rambut lagi. saturday nanti baru buleh cuci... wuwuwuwu.. kureng suka lah part yg tak boleh cuci ni sbb mk biasanya cuci rambut hari-hari.

ok..ok.. ade kwn suruh mk curlkan rambut which i agree mmg cantik kan. tapikan.. curl mmg totally tak sesuai dgn my kembang face!! pernah buat dulu..kelakar giler..dah la muka yg kembang menjadik bertambah kembang dgn rambut big curls pastu tak sampai 2 minggu rambut tu lurus balik. so... takpe la..walaupun rambut super straight sebenarnye a bit boring.. tapi sebagai seorang yg pemalas nak sikat rambut, i think it suits me well.

Nad & hubs dalam proses membuka another branch kat wangsa maju. jadi dengan ini mk dengan rasminya mem-promote ARORA SPA & SALON. sila lah pergi.... mk tak reti nak lukis2 map and whatsoever... jadiknye..sila call Ms. Nadia Amellia - 0193677439 to set your appointment. oww..sebelum terlupa from 1-7 June ade extra discount and this saturday ade hi-tea kat situ. makan free yeay!!! call Nadia sekarang utk tau lebih lanjut ok!!!

pic takde - sbb rambut mk still kepet lagi...sbb tak leh cuci kan..kan..

2 comments:

Ita Shadila said...

series murah rebonding harga 88 okeh..even 110 pun murah!! *hi diri sendiri yang suka buat rebonding jugak* penah wat curl, menciiiiiiiiii.. the next week buat rebonding balik!

MK said...

ita - hiks..murahkan..tersenyum2 membayarnye