$

Tuesday, 21 June 2011

Nasi Goreng Brussel Sprout

Hello my darling brussel sprouts (bs)...we meet again! Well this time please say hello to my signature nasi goreng cili api. Don't you worry my darling b.s you're still my favourite green. Olive would never replace you. Not in a million years. ~Psstt..olive..jap gi kita jumpa kat simpang, ok~

Merepek ni tengah-tengah hari? Apakah?? Thehehe...MK dapat beli b.s!!! Suke..suke...pastu PakMir tak balik dinner & kanak dah dinner kat umah wan derang..double suke!! Boleh makan secara tamak..pedas & perencah yang over sesuka hati..nyummm...

Nak resep ke? Okek... tumis bawang merah 3 biji, bawang putih 3 biji, cili api 5 bijik. Masukkan perasa (garam, stok ayam bla..bla..) Bila dah naik bau, masukkan brussel sprouts yang dah dibuang 1-2 layer kulit dia, belah 2. kacau-kacau kejap pastu pecahkan teloq, kacau lagi..rasa-rasa. Masukkan nasi. Kacau rajin-rajin. Siap!!!! Owh - untuk lebih intim, sila buat teloq mata kobau...hmmmm...

Kalau ada balance, sila bawak pergi ke office...jangan lupa jimat-jimat makan brussel sprouts. Save the best for last!! Simpan sehingga suapan terakhir. Weeee......


3 comments:

dalin said...

tan, aku pun suke masak utk diri sendiri. sebab buat podeh2 etc.. happy..
tadi baru teringat nak buat nasik goreng cili padi mlm ni, pas tu cancel, sebab aku bukannye rajin nau nak masak dish tak pedas utk kekanak, utk parent pulak sesuka hati..
sadis

theotherme said...

i'm back darling ;p

MK said...

ana: cili api mmg the best cili in the world!

theotherme: aiyoooo sapo nih. cube bagi clue sket