$

Thursday, 10 December 2009

gas habis & out with besties


hello ladies,

last night was my teh tarik session with my besties Cik Mommoie & Cik Emmot (wahh..saya seorang saja Puan di situ semalam..well well...terasa tua). anyway, janjinye gerak from home about 8.00pm after i settled the kids and the kids' dad lah.. hehe. biasalah omak-omak ni nak meninggalkan keluarga sejam dua haruslah memastikan everything is in order baru le tidak terasa guilty.

on second thought, why should i feel guilty actually ek? maybe sebab tinggalkan bebudak dgn bapak budak. eventhough tempat yg saya nak pergi tu like 5 minutes drive from home je... heheeh...typical omak-omak.

i fetched the kids about 6.15pm bawak derang gi playground kejap pastu sampai rumah layan abg lon' buat dot-to-dot puzzle dia. pastu kononnya nak masak dinner. roti telur je. jam dah pukul 7.30pm. janji nak gerak pukul 8.00pm remember? aiseehhh..takpe..roti telur je..kacang je buat dia.

baru siap 2 keping tetiba gas habis...arrghh...ryan bam-bam dah jerit2 lapar. by that time pakmir dah sampai rumah dah. ok la..dia melayan anak dia yg jadik monster kelaparan itu (FYI bambam tu mmg 24/7 lapar). alamak..roti dah rendam dalam telur... kang kembang pulak. kekanak lapar. how la? i then heat up the oven kecit itu. wow...sudah lama tidak di switch on. hihik... panaskan 5 minit 200' lempar2 roti atas dulang tu. pastu masukkan 10 minutes bakar. siap!!! but i didn't manage to snap the photo.

pastu mk siap2 make-up - kononnye nak jamah sket roti bakar telur itu. tapi dah habis la... haha... kiss kiss the boys, off to my buddies house. lambat la 1/2 hour ok lah kan. cik moie itu bercuti sebulan dari tpt kejenye di nigeria nun. haruslah i menggelupur nak jumpa dia once she's here kan. puan2 tau la.. omak-omak ini bukannye selalu mendapat teh tarik session alone without my accesories tambahan itu (kids la...)

tengkiu bery mac tu mai asben sbb mengidjinkan (pinjam k.ati punye spelling) saya keluar bersama kengkawan wanita saya yg tercinta. i lef u.

our teh tarik session full of laughs & screams. happy screams la..kami makan kat restoren djamil (nama so kelakar) near bandar tasik selatan. baru je nak borak2 skali pakcik2 makcik2 kat situ karaoke da... sgt la kuat pulak tu. lagu tamil, hindustan, a go go, semuanya lagu lama. aduii la...mmg sakit telinga... siap joget2 ok makcik2 itu "aku mau kawin..aku mau kawin" gitu lagunye. imagine makcik yg tua2 tu joget2 nyanyi nak kawin. eheheheeh...

pendekkan cerita - being with my besties is so therapeutic. even though tak cukup korum last nite tapi berbaloi juer jumpa derang. looking forward to see them again soon, before ms.moie balik nigeria lah.

:)

3 comments:

Aiza Momoe said...

mana gambo mereka ema dgn iza tu ? huhuhu...nk tgkkkk

Mak Ton said...

nk jumpa besties sungguh tragis ya...

udah jumpa pun tragiss jugak...

MK said...

aiza - terlupa sungguh amik gambar. sebok dok ngumpat tak habis2 itu la sebabnya.

tun - nak jumpa kau pun amat tragis. selepas jumpa juer terkenang2 cerita konangan konangan kita dulu...hehe